Normen en waarden

Wij besteden veel aandacht aan het bijbrengen van sociale vaardigheden en normen en waarden. Voorbeelden hiervan zijn:

– Luisteren naar elkaar

– Vrienden maken

– Elkaar helpen

– Geven en nemen

– Je houden aan gemaakte afspraken

– Respect hebben voor elkaar

Tegenwoordig moet een kind al best wel veel. Prestatie en hoge cijfers halen lijkt van zeer groot belang te zijn. Wij vinden het belangrijk om het stukje; moeten weg te laten en te kijken naar de behoefte van het kind. Daarom bieden wij verschillende activiteiten aan. Sportief, creatief of gewoon gezellig… Uiteraard stemmen we de activiteiten af op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de kinderen. We bieden activiteiten aan waarbij kinderen hun talenten verder kunnen ontwikkelen, waarin ze hun energie kwijt kunnen of waarmee ze juist hun energie kunnen opladen.
Bij de kleine kinderen stimuleren we de kinderen om bijvoorbeeld bij het dansen mee te dansen. ‘’Lopen als een olifant, of sluipen als een leeuw’’ is toch gaaf! Je bereikt de kinderen door mee te gaan in deze fantasie. Het kind voelt zich veilig en bouwt ook nog eens zelfvertrouwen op.

Bij de oudere kinderen vinden we het ook belangrijk dat de kinderen zelf nadenken over waar ze op dat moment zin hebben om te doen. Ze mogen ook nadenken over het activiteiten programma wat er voor zorgt dat de kinderen echt hun stem mogen laten horen in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat het kind zich thuis voelt bij ons maar vooral ook gehoord voelt.
Op deze manier stimuleren we de kinderen om mee te doen aan de activiteiten en hoe gaaf is het dat ze deze nog zelf hebben bedacht ook!