Buitenschoolse Opvang

De schoolbel gaat en nu is het tijd voor BSO Het Kleine Prinsje. Yeah !

Waarom is BSO Het Kleine Prinsje nu anders ?

Als eigenaresse van deze bijzonder opvang kan ik daar de hele dag vol enthousiasme over praten. Maar wat ik altijd adviseer is; kom langs en ervaar het. We zitten niet aangesloten bij een school. De ‘’nieuwe trend’’ IKC’s hopen dat als een kind op jonge leeftijd gebruik maakt van de opvang de ouders ook kiezen voor de desbetreffende school. Kiezen voor een opvang die niet aangesloten zit bij een school kan de ouder nog even de ruimte geven om hier goed over na te denken. Kinderen zitten ook niet de hele dag in het zelfde gebouw maar maken echt een uitstapje als ze naar ons komen. Fijn want dit kan even ruimte geven. Kinderen zitten niet de hele dag in het zelfde gebouw maar maken echt een uitstapje als ze naar ons komen. We halen de kinderen namelijk van school met een busje en dit is natuurlijk ontzettend cool! De kinderen die bij ons in de buurt op school zitten halen we lopend op en met z’n allen lopen we richting Het Kleine Prinsje. Ook ontzettend gezellig!

Bij buitenschoolse opvang Het Kleine Prinsje voelen alle kinderen zich thuis omdat ze na een lange dag school en hard werken nu tijd voor zichzelf kunnen hebben. Lekker even doen waar je behoefte aan hebt. Onze BSO is gevestigd bij onze kinderopvang aan de achlumerdijk 101. Ons gebouw staat midden in het Oosterpark met een zeer ruime buitenspeelplaats.

Al onze lokalen zijn met elkaar verbonden door middel van ramen. Kleine kindjes kunnen op deze manier echt contact maken met de grotere kinderen in de BSO en andersom natuurlijk ook.

We werken met een jong en vlot team waarvan je kan zien dat juffen hun vak graag uitoefenen. Naast het geven van leuke activiteiten vinden we het ook belangrijk om een band op te bouwen met het kind. Gezellig een praatje maken met een bakje thee of een glaasje limonade zorgt voor een huiselijke gevoel.

Als de kinderen aan zijn aangekomen bij ons op de BSO gaan we eerst wat drinken en eten we afhankelijk van de tijd een broodje of een stuk fruit. Tijdens dit moment kunnen de kinderen vertellen over hun dag school. Na dit moment mogen de kinderen in overleg beslissen wat ze willen doen. Natuurlijk stimuleren en waar nodig begeleiden we de kinderen bij het maken van deze keuze.

We hebben een gezellige bank met kussen en een kast vol met puzzels en boeken. Er is genoeg te beleven bij ons.

Tijdens de vakanties kunnen kinderen de hele dag bij ons terecht. We organiseren dan leuke activiteiten en maken een feestje van elke dag.

Uit ervaring zien we dat kinderen die bij ons op de kinderopvang komen bijzondere vriendschappen ontwikkelen en hoe gaaf is het als de ouders na de 0-4 kinderopvang allebei voor een andere school kiezen, je elkaar toch weer kunt zien op onze BSO. Dat is toch ontzettend leuk ! Het mooie van mijn vak is dat ik samen met een enthousiast team de kinderen echt leer kennen. We zien kinderen opgroeien tot “echte” volwassen. Dit is zo leuk om te zien. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar wij hebben echt de mooiste baan van de wereld 🙂

Lieve groet,

Anja prins